Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

A leggyakoribb kérdések amiket a vevőink feltesznek (GYIK):

Hol található az Új Otthon Lakástextil üzletei?

Függönyeinket, bútorszöveteinket és lakástextileinket "élőben" is megtekintheti, valamint örömmel állunk szakmai és lakberendezési tanácsokkal rendelkezésére Pécsett a Citrom utcában a Colonia Passage üzletház I. emeletén. Nézzen be lakástextil szaküzletünkbe!

 

Külföldről is lehet online rendelni? Szállítanak-e megvarrt függönyt, és lakástaxtileket más országokba is?

Igen, örömmel állunk webáruházunk külföldi látogatóinak rendelkezésére is, hisz rendeltek már tőlünk Angliába, Ausztriába, Németországba, stb.. A szállítás postai úton néha elég borsos, így akik varrattak, vagy rendeltek családon belül megoldották a kijuttatását a kért textilnek. Írjanak nekünk bátran és közösen kitaláljuk a legjobb megoldást!


Milyen hosszú karnist vegyek?

Az ablak szélességénél ajánlatos a karnisnak legalább 25-25 cm-el túlnyúlni, hogy a sötétítő függöny ne takarjon rá az üvegfelületre.


Mennyezeti, vagy oldalfalra szerelhető karnist válasszak?

Nehéz, testes függönyök esetén a mennyezeti felerősítés biztosabb, és az alacsonyabb belmagasságú lakásoknál jobban megnyújtja a teret. Drapériákat is könnyebb tépőzáras megoldással felhelyezni a karnis előlapjára.

 

Karikákkal, vagy felvarrt fülekkel tegyük fel rúdkarnisra a függönyünket?

A füles megoldás valóban divatos mostanában, de tudnunk kell , hogy a fülek nehezebben fognak a rúdon csúszni, így nagyobb belmagasság esetén – ha gyakorta kell a feltett textilt mozgatni - gondoljuk át mit választunk.

 

Mennyi anyagot vegyek a fényáteresztő függönyből?

Az általánosan bevett gyakorlat a karnis hosszának a duplája. Nagy mintázat esetén spórolhatunk egy kicsit, hogy a mintázat jól látszódjon. Minta nélküli organzából akár háromszoros mennyiség is feltehető.

 

Mennyi anyagot vegyek dekorfüggönyből?

Lakástextil vásárlás előtt gondolja végig, hogy a feltett anyaggal sötétíteni szeretne, vagy csak dekorálni akar. Amennyiben csak dekoráció a cél, akkor egy 140cm széles oldalsál már elegendő. Másik esetben, ha össze is húzná a függönyét a karnis méretének 1,5-szeresével minimum kalkulálni kell.

 

Milyen hosszan lógjon le a függönyünk hogy szépen mutasson?

Vitathatatlan, hogy a padlóig lefuttatott dekor és sötétítő függöny mutat a legjobban. Amennyiben van rá mód és lehetőség 25-30 cm-el le is „ültethetjük” a parkettára dekorsálunkat. Ez a taftoknál - amiknek az esése kevésbé jó és merevek- különösen használható megoldás. Sajnos gyakorta a lehetőség és a praktikum felülírja az esztétikumot. A fűtőtestek legtöbbször az ablak alatt vannak, így hatékonyságukat csökkenti az eléjük lógó textil. Sokan ebből a megfontolásból a parapetig érő megoldást választják. A hossz lemérését a sín illetve a karika aljától kezdjék és a mérőszalagot a kívánt hosszig engedjék le/ párkány aljától 3-4 cm, padlószinttől igény szerint 2-5 cm. VIGYÁZAT: a szobatér felé a sötétítő lóg hosszabban így ennek a magasságából induljon ki. A fényáteresztő 1-2 cm-el rövidebb mindig a feltett sötétítőnél, hogy ne lógjon ki alóla.

 

Miért válasszunk szélesebb behúzószalagot függönyeinkez?

A behúzószalag nemcsak azért praktikus mert megkönnyíti a felrakást, hanem mert tartást ad a függöny felső szélének. Szabályozza és egyenletesé teszi a ráncolódást. Minél szélesebb a behúzó annál jobban eleget tud tenni ennek a feladatának. További tanácsokat a függöny behúzószalagokról itt olvashat.

 

Mennyivel több anyagmennyiséggel kalkuláljunk a varratásnál a függönyhöz?

A sötétítő függönyöknél minimum 10 cm kell a behúzó alá és a felhajtáshoz.


Hogyan mossam és szárítsam függönyeimet?

A téma fontosságára való tekintettel külön fejezetben foglalkozunk a függönyök mosásával. Tanácsainkat függönyei mosásához és tisztításához tekintse meg a következő linkre kattintva: Ötletek és hasznos tudnivalók függönyök mosásához.

 

Melyek a Függönyország.hu használatával kapcsolatos általános szerződési feltételek, milyen módon kezelik adataimat?

Honlapunk használatáról, a rendelés menetéről az ÁSZF-ben olvashat részletesen, az adatkezlési tájékoztatóban személyes adatainak kezeléséről és biztonságosságának szavatolásáról tájékoztatjuk.

 


Kérdése, ötlete vagy véleménye lenne bármilyen függönyökkel, lakástextilekkel és lakberendezéssel kapcoslatos kérdésben? Igyekszük legjobb tudásunk szerint válaszolni. Írjon nekünk! A megjegyzések csak moderálást követően jelennek meg. Kérjük írja meg e-mail címét is, hisz annak hiányában kizárólag a honlapon ismerheti meg a választ kérdésére.

Az Ön neve *
Cég neve
Telefonszáma
E-mail címe *
Üzenete *
 
Ellenőrző kód * Ellenőrző kód
Írja be a képen látható ellenőrző kódot (ügyeljen a kis és nagybetűkre)!
A *-al megjelölt mezők kitöltése kötelező!