Lakberendezési és lakástextil ötletek és tanácsok Függöny akciók és újdonságok

Fotós műterem a víz alatt – Róka Róbertet, a víz alatti fotózás mestere

 

 

 

Vissza a referenciákhoz

Nagy meglepetéssel mesélték a családban, hogy egyik vevőnk a függönyünket nem az ablakára, hanem egy medencébe vitte. Szerencsére sikerült felvenni a kapcsolatot Róberttel és a fényképek láttán egyértelművé vált, hogy be kell számolnunk a víz alatti fotózásról a Függönyország honlapján is.

Róbert vonzotta a természet, a fotózás és a búvárkodás. A róla szóló számtalan cikkből megtudhatjuk, hogy hobbinak indult víz alatti babafotózás mára hivatássá és talán művészi önkifejező eszközzé nőtte ki magát. Készült már képe sportolókról, szinkronúszókról, modellekről és jegyespárról, hogy csak párat említsünk.

 

Mihez kellhetnek függönyanyagok a víz alatt?

A függönyöket, illetve egyéb Nálatok vásárolt textil anyagokat két dologra is használunk. Mivel a fotózásokat általában medencékben végezzük, egyrészt a szokásos csempe motívum elfedésére és drámai hatású hátterek kialakítására alkalmazzuk őket. Az anyagokat  másrészt a modelljeink köré elhelyezve tovább fokozzuk a képek légies hatását.

Víz alatti fotózás

Modell: Nagybányai-Nagy Blanka

 

Hogyan képzeljünk el egy víz alatti stúdiót? Tudtommal ott is van stáb, vakuk és számtalan kellék.

Igen tulajdonképpen valóban lehet stúdiónak nevezni azokat a medencéket, amikben dolgozunk. A már említett hátteren kívül a fotózásokon alkalmazunk víz alatti világítás és vakuberendezéseket, fényformálókat, videókamerát, és fényképezőgépet és számos saját gyártású eszközt, amelyek a képek egyediségéhez szükségesek, illetve a felszerelésünknek vannak víz feletti eszközei is. De a a készülékes búvár- felszerelés az alap. A stábban, a munkámat a víz alatt koncepciótól függően 2 biztosító búvár segíti, akik részben a modelljeink biztonságáért, levegőellátásért felelnek, másrészt a víz alatti vaku “célra tartását” végzik. Szintén koncepciótól függően egy-egy projekt lebonyolításánál a szűk stábot stylist, sminkes, ruha- tervező, felszíni fotós is kiegészíti.

Víz alatti fotózás

Modell: Kaderin Constance

 

Bámulatosak a képeid és egyértelműen látszik, hogy hihetetlenül nagy munka áll a háttérben. Mi az, ami a legnagyobb örömet okozza számodra a víz alatti fotózásban?

Valóban nagy munka egy-egy projekt lebonyolítása. A legnagyobb feladat a projektek megszervezése és a logisztika.  Egy-egy projekt néha több hetes-hónapos előzetes előkészítés eredménye. Az előkészítést követően jön a logisztika. Ez szintén verítékkel járó része a projektnek. A háttér-anyagok rögzítésére  1,5-3 kilós ólomtéglákat használunk. Ezek összsúlya sem kevés, de a teljes fotós- és búvár- felszerelés száraz állapotban simán nyom 400-500kg, ezért amikor minden a helyén van a fotózáshoz, akkor annak örülök a legjobban. Na jó most vicceltem. A legnagyobb örömet az jelenti, ha már a víz alatt vagyok és végre az alkotás fázisban olyan képeket készíthetek, amiket megálmodtam. A projekt után persze megint jön a pakolás, ráadásul ilyenkor még nehezebb minden.

Víz alatti fotózás

Modell: Nagybányai-Nagy Blanka

 

Csupán pár képet emeltünk ki a repertoárodból. Hol ismerhetnek meg jobban olvasóink? Esetleg megosztanád velünk, hogy min dolgoztok mostanában?

Legutóbb múlt héten pont egy várandós anyukát fotóztunk a családjával. Ez nagyon érdekes volt. Nemsokára ezek a képeket is feltesszük a weblapunkra (www.h2o-pix.hu) és a Facebook profilomra (https://www.facebook.com/robert.roka.3) . Előttünk lévő következő projektet a március 22-i “Víz napja” alkalmából tervezzük. De ebben az évben több híres úszóval is közös projekteket lesz szerencsénk megvalósítani, illetve van egy egyiptomi projektünk is előkészületben, amely során hajóroncsokat fogunk háttérként használni. 

Víz alatti fotózás

Modell: Ádám Arabella

Köszönjük a lehetőséget és a csodás képeket!

a Függönyország csapata

Víz alatti fotózás

Modellek: Kederin Constance és Fésüs Anna